mandag 31. august 2009

Høst??


Det ble jo så nydelig vær i helgen! Selv med kalde netter, og en regnskur i ny og ne, har jo solen virkelig fått vist seg frem, - så deilig! Vi har vært i Eventyrdalen hos gode venner, gått tur, spist og drukket godt, og nydt hyggelig selskap og høststemning på fjellet!

Flotte solsikker (takk til farmor og tante!) lyser opp i stuen, de har tatt med sola inn!

søndag 30. august 2009

En tom vugge


I kveld tenner vi lys og tenker på Mali-mo og familien som har mistet sin lille Wilma..
En sorg og et savn over et lite liv som var elsket og etterlengtet.. Våre tanker er hos dere!!

Give away, både her og der!

To av mine favorittblogger har gavedryss i disse dager, og jeg vil så gjerne vinne, de har jo SÅÅÅ fine gaver!
LeKa quilt har en flott give away på bloggen sin, en slik liten sminkepung kunne jeg godt tenkt meg..

Siv Hege i Drømmequilten feirer 10 000 besøk og vil gi bort dette.. Vil ha!!! ;)

Deter konkurranse i bloggen IfraLahell, ta en titt og noen lodd her også:)

Lurline i Australia har også Giveaway, med disse spennende stoffene:


Mama Spark feirer 400 blogginnlegg (imponerende i seg selv!) og gir bort en stor bunke med flotte stoffer!

FlittigLise har også en spennende konkurranse på bloggen sin, ta en titt her!

tirsdag 25. august 2009

Englefryd

Det daler engler ned i skjul, hos Kanutten! En lilla engel dalte ned i fjor sommer, den andre nå etter et besøk hos Lille Stasjon i Lier. Selv om jeg syntes det var utrolig lettvint med ferdig tegnet mønster på lin, så ble jeg ikke spesielt fornøyd med resultatene... Strekene var tykke og ujevne, og selv med kjedesting klarte jeg ikke å dekke streken helt. Men nå henger da englene der på soveromsveggen, jeg kaller de bare for shabby 1 og 2. Er ikke egentlig sånn shabby stil ganske så moderne nå?? ;)


Litt hemmelighetskremmeri er det her på bloggen om dagen, for jeg har endelig kommet igang med en hyggelig gave til Stitcery-Engelen min. Følg med, kanskje dukker det opp mulighet for en liten sniktitt ;)

mandag 24. august 2009

Puss, puss - så får du en nuss..


- og det fortjener han virkelig, Romeoen min! Før jeg fikk sukk for meg var hele hytta tømt, og alle gulvene slipt og pusset!! Rakk nesten ikke å få tatt "før"-bilder en gang.. Men jammen ble det stor forskjell! Så lyst, og lekkert! Nå har Romeo lakket fire strøk, og møblene kan snart få komme i hus igjen. Og så må kroppen min ta seg sammen snart, for jeg vil male gulvlister!!!

Og ute er det visst blitt høst? Skjønner egentlig ikke hvor den sommeren ble av...? Men her på nr 18. ser det ut til at vi har litt å pusle med hele høsten. Og så blir det nok helt sikkert litt sying ;) Hm, lurer på om jeg må lage en hyttequilt...
En liten nuss fortjener Romeos tvillingbror også, han har hjulpet oss masse i det siste, - TAKK Øyvind!

fredag 21. august 2009

Knappe- evigheten

Endelig, endelig er Bamseteppet helt ferdig! Mønsteret til dette søte teppet, kjøpt i Australia i påsken i fjor, er visst ryddet bort, og ikke husker jeg hvem som har laget det heller... Dette teppet (som var ment som en veggquilt, men som ble altfor stort..) ble sydd tidlig i juni. Jeg fant ingen passende knapper, men bestilte noen i nærmeste sybutikk. Jammen tok den bestillingen laaaang tid! Først på mandag kom knappene, og Tadaa, endelig er teppet ferdig!
Siden den tiltenkte veggen ble for liten, og de andre er ferdig isolert (som Romeo`n min sier) med andre quilterier, må nok bamsene finne seg i å ligge i kurven en stund.

Mønsteret Vintage Bears, er fra Calico Farm Designs

torsdag 20. august 2009

I belive in Santa!

I går kom en flott stoffpakke fra Desirees Lappeteknikk. Stoff- serien heter "I belive in Santa", og de tror jeg vil passe perfekt til "A Christmas Wish"- stitcheriene mine! Når bare den siste blokka kommer i september er jeg klar til å lappe de sammen!

Med fra Desiree kom også dette supersøte linstoffet med små babuskaer på. Med kroklisser i rosa eller rødt... Hm. Har en juleplan her tror jeg ;)

onsdag 19. august 2009

Ønskelista


Øverst på sy- ønskelista står nå "Roseteppet" til Annaka!! Så flotte stoffer, nydelig stitchery og koselige applikasjoner!! Ønske, ønske... eller rett og slett bare bestille??
Bildet fant jeg på siden til Lappestua.

tirsdag 18. august 2009

Pakke underveis!

En pakke med TO tepper ble i går sendt til Merete for quilting! Jeg gleder meg allerede masse til å se de igjen! Teppene, det vil si toppene, har jo ligget her ferdig en stund, så føler nesten at jeg har ryddet litt ved å sende de bort ;) Så moro det skal bli å få de helt ferdig!!

mandag 17. august 2009

Nr 18

Lenge siden forrige hytteoppdatering nå. Joda, her går det sakte men sikkert fremover, men med veldig synlige endringer. Kjempemoro!
Hytta blir ordentlig koselig med villmarkspanel, det blir en friluft- og skogshytte, mye mer enn slik den var med røde, stygge eternittplater, da minnet den om storby og eksos... Og se så fin glød det er på Åsa- furu med sol på! Plata med hyttenummeret på satt over døra, og må nok kanskje taes vare på, som en liten kuriositet ;) Og jammen ser det ikke ut til at høsten har kommet, med blåbær, røsslyng og kald vind. Blir veldig godt med en ny, varm hytte til vinteren da!

onsdag 12. august 2009

Nytt prosjekt!

Rydder litt på syrommet mitt om dagen, det vil si - det er det jeg liker å kalle det - RYDDE. Må innrømme jeg ikke ser store forskjellen ennå, for sytrangen og ideene bobler raskere enn jeg rekker å sortere, så det blir litt på en ufo her, litt skjæring der, og en liten lukkekant der.. Det blir ingen FERDIGE prosjekter av slikt, men nå ligger det fem små poser klare, som skal bli til varme tepper for syke barn. Ett prosjekt er godt påbegynt, og det er dette gutteteppet (jaja, er vel kanskje jenter som liker mobiltelefon og lyseblått også..?) med tekniske duppeditter og ninepath- blokker. Så nå gjenstår bare den faktiske ryddingen...

Put it in a box feirer 50 000 besøkende

og har en giwe away på den flotte bloggen sin! Ta en tur innom, mye kreativt, og artige hverdagshistorier med mye glimt i øyet!

mandag 10. august 2009

Vaffelkos

Vafler er nok Romeo`n min sin absolutte favoritt, og med nyrørt bringebærsyltetøy på de nystekte vaflene kan det nesten ikke bli bedre!
På veggen henger også denne oppskriften, men den er visst aldri prøvd ut... Her går det nemlig etter "slumpe- metoden", også når det gjelder vafler! ;)
Dette er et av de første stitcheryene jeg lagde, i fjor sommer, og mønsteret er fra Northern Quilts.
!

torsdag 6. august 2009

Varmt både inni og utenpå

Dette teppet er til Norsk Quilteforbunds "Tepper som varmer- aksjon". Teppene blir gitt til kreftsyke og langtidssyke barn og ungdom på store sykehus rundt i Norge.
Dette teppet har ligget nesten ferdig i skapet i noen måneder, i ferien ble lukkekanten påsydd, og nå er de siste knutene knytt. Teppet er vasket men ikke strøket... Det trengs visst før avlevering.
Teppet ble stort, og forhåpentligvis litt ungdommelig.
Håper dette teppet kan varme noen både "inni og uttapå".

onsdag 5. august 2009

Rips


Fortsetter visst med bær her ;) Vi nyter iallefall av "markens grøde" om dagen! Deilig ripspai, og hyggelig besøk i går kveld. Og ute bugner fremdeles ripsbusken, det er stooore (amerikanske) blåbær på blåbærbuskene, og masse kart på plommetreet. Mmmm! Og i morgen er det lovlig bringerbærslang i hagen til fetter Jørgen. Her skal visst fryseren fylles!Men innimellom selvplukk og bærnytelser blir det tid til litt stitching også! Kroppen er ikke helt samarbeidsvillig om dagen, så det blir kun superkorte økter ved symaskinen. Da er det kjekt å ha noe å pusle med mens man ligger på sofaen! (Forruten om blogging og planlegging av nye lappe- og hytteprosjekter da..)

mandag 3. august 2009

Mer jordbær

På Quiltefryd i Tønsberg fant jeg et kjempesøtt jordbærstoff i lin. Og jordbær og lin digger jeg så kombinasjonen måtte bli med hjem! Selv om jordbærsesongen er på hell så skal jeg kose meg med ny løper på bordet!

lørdag 1. august 2009

Baby - boom

Flere av venninnene mine har fått barn de siste ukene, så jeg har hatt en liten produksjon av bleieposer. Disse er så kjekke, det er plass til en pakke våtservietter og tre- fire små bleier, og da er man jo klar for tur!
Synes selv jeg har brukt barnslige og artige stoff, noen av dem har jeg funnet i restekurven på Panduro. 10 kroner for en rest som holder til to slike poser, det er jo strålende! En pose blir sendt til en ny, liten gutt i Alta! Velkommen lillegutt, og gratulerer til de stolte foreldrene!