mandag 29. juni 2009

Stitchery, Smoothie, Sommer :)

Dette er jammen deilig! Sitter ute og blogger, ikke en eneste mygg er å høre, iskald smoothie i glasset, og litt håndsøm innen rekkevidde. Ikke noe vits i å gjøre noe særlig mer fornuftig disse varme dagene. Snart er det ferie!

Awards!!


Takk og takk! Jeg har fått to kjempehyggelige awards, av Siv Hege og LeKa! Jeg har tittet og tittet i mange, mange quilteblogger, og det ser ut til at alle har fått denne allerede... Så jeg gjør det enkelt her i varmen, - denne vennskapsrosen går til alle dere bloggere der ute som inspirerer og motiverer meg, både gjennom kommentarer og bilder og ord i bloggene. Takk til dere alle, det er på grunn av dere jeg er her!

Sommerklem fra Hege

lørdag 27. juni 2009

Hus og hytter

Det er varmt, - veldig varmt! Alfor varmt til å gjøre noe fornuftig på syrommet iallefall! Har jobbet på hytta sålangt i helga, Romeoen min har barket masse villmarkspanel. Skal ble moro å begynne å kle veggene, er spent på å se forandringen. Men nå skal hytte få være hytte, og hus få være hus, - nå skal vi bare nyte sommer og sol!
Her er en sniktitt på husene mine, spørs om det blir noe ferdig topp denne helga.. Jaja, de går jo ingen steder :)

Nyt sommern!

tirsdag 23. juni 2009

Sankthans!

Det er sommer, sol og blomsterflor! Dette er virkelig gode dager, så mye farger, så lett og rent! Hent energi, inspirasjon og motivasjon i alt dette flotte vi har rundt oss disse få sommerukene.
Nyt kvelden, og sommeren, - det gjør jeg!

Sommervarm klem fra Hege ;)

mandag 22. juni 2009

Sommer i rosa og grønt

Da er sommerteppet mitt ferdig, i allefall toppen! Her var det rammestoffet av Amy Butler som gjorde quilten, det ble så sommerlig med grønt og rosa! Hadde først tenkt å ha vindmøllene i grønt/rosa, men er gla jeg tok hvitt som hovedfarge, hadde blitt litt for knall for meg ellers. Dette vil jeg nok levere for quilting, - tror det må bli Butterflies and loops her!


Har et Buggy Barn teppe som ligger på vent, en haug med ferdige hus og trær som ikke er sydd sammen, - ennå.. Det har jeg også tenkt å levere for quilting, så om jeg får satt meg ned og gjort noe med saken til helga, blir en stor pakke sendt til uka!

søndag 21. juni 2009

En regnværsdag?

En tung og grå regnværsdag i april ble dette lille bildet stitchet. "Thinking in the rain" passet så bra akkurat da.. Mønsterheftet, av Lara Siddons, ble kjøpt på Jordbærstedet i Trondheim for seks år siden, før jeg (og sikkert mange med meg) visste hva stichery var.
I kveld kom det lille bildet opp på veggen på gjesterommet. Veldig søtt, og litt trist, motiv synes jeg. De små glassperlene gjorde seg godt som regndråper, ikke sant? Og her ser dere et nytt stort prosjekt; maling av tak.. Det blir ikke i år (heller), for malearmen får nok brukt seg tilstrekkelig på hytta i sommer, tenker jeg..

torsdag 18. juni 2009

Flere vesker..

I dag har torsdagsklubben vært samlet igjen, så her er tre Leanne vesker til. Bare en veske mangler nå, så neste torsdag kommer jeg og tar bilde av vesken din også, Åse!

Pia sin og Anne sin

Ingebjørgs veske Det er så koselig å være sammen med disse sydamene "mine"! De torsdagene vi syr sammen er virkelig gode dager, fulle av vitamin Q som quilterne sier. Vi trenger ikke alltid å være så produktive eller sy så masse, bare å få være sammen, skravle om løst og fast, dele noen ideer og få noen gode råd. Dere er de aller, aller beste!! En ekstra stor Kanutten- klem til dere fem!

onsdag 17. juni 2009

Bursdagsteppe

Nå er teppet ferdig! Skal bare pakkes inn og så blir det er gave til en flott 20- åring! Håper hun vil bruke det masse, - dette teppet passer nok både til sofakos, på picnic og på senga?

Gratulerer så mye Maren! Vi er så gla`i deg!


Teppet er sydd etter mønster fra Lise Bergenes, "Heksefest", fra boka Kreative lappeideer. Jeg liker så godt slike scrap- quilts! Dette teppet er sydd av kun ensfargede bomulls-stoffer, men jeg har sydd dette teppet tidligere også, med lysere, blomstrete stoffer. Ble ganske så flott det også!

mandag 15. juni 2009

Fellesprosjekt

Nå er alle damene i sygjengen ferdige med Leanne- veskene sine! De er så flotte, og så forskjellige! Jeg skal vise alle veskene samlet senere, men her er iallefall to av eksemplarene:

Siv Hege sin:
og min:
Vi har alle våre egne løsninger på blokkene, selv har jeg droppet to av sticheryene, og pyntet litt rundt hjertet i stedet. Jeg har norsk tekst; "Små ting, store gleder". Og midt i blomstene er de flotteste perlemorknappene! Dette er den beste syveska mi, den rommer masse og er stadig full av hyggelig tidsfordriv!

Påfyll..


I dag gikk bilturen forbi Lille Stasjon, og en liten titt ble til seriøs lappehandel... Jeg fikk med meg meter på meter med bomullsvatt, (kjekt å ha når UFOene bestemmer seg for å ikke være UFOer lenger..) noen deilige flanellstoffer, et engel- stichery og noen gode nåler.
Passasjeren ble også med inn til på en titt, og dermed kunne jeg supplere med mønsterhefte og disse flotte stoffene! :) Tusen takk, snille mamman min!
Aner at mønsterheftet var et stort hint og et ønske om en ny veggquilt? Det var jammen flott, så vi får se hva vi får til utover sommeren..

fredag 12. juni 2009

Tvillingtepper


I går ble den siste lukkekanten ferdigsydd, og nå er begge "tvillingteppene" ferdig! Jeg verken har eller venter tvillinger, dette er kun en fargelek med stoffer fra Kaffe Fassett. Så utrolig moro! Disse stoffene har jeg nok spart på i ti år, uten helt hatt råd til å bruke så mye av dem.. Men så fant jeg dette mønsteret på "jukse- sekskanter" i Quiltemagasinet (..eller var det Norsk Quilteblad?) og så tok jeg mot til meg å skar i Kaffe- stoffene mine! To små slumretepper ble det, og enda har jeg masse stoff igjen. Noen som har forslag til blokker eller mønstre til fargerike Fassett stoffer?Fassett har iallefall veldig tøffe mønstre og fargesammensetninger synes jeg! Skal vise frem Kaffe- putene mine senere, - ganske tøffe de også! Nå pakkes jule- sticheryet ned i veska, klar for hyttetur! Riktig god helg alle sammen!

onsdag 10. juni 2009

Inspirasjon..

Innimellom er det ikke nok med ti UFOer i skapet og tre stitcheryer i veska. Det er den kreative Kanutten som trenger påfyll, og da må jeg ut på leit!


I skapet mitt kan jeg ofte finne inspirasjon, et nytt stoff, eller gjerne fire gamle kan gi tankespinn omkring blokker, mønstre, fargesammensetninger og kanskje interiør forøvrig. Det er så spennnende!


I hylla står det også en meter, eller to med quilte og interiørbøker, - også masse inspirasjon der. Jeg kan iallefall sitte og bla i timesvis... Blir jo ikke så konstruktivt, men kreativiteten får seg absolutt et løft!


Og blader og magasiner da! Da er det riktig kosestund her i heimen! Men aller mest inspirasjon får jeg nå av alle de flotte bloggene der ute! Tusen takk for at dere deler ideer, bilder og mønstre med alle oss andre!

tirsdag 9. juni 2009

Nytt prosjekt..

Et nytt prosjekt er på gang! Egentlig burde jeg nok avsluttet noen flere gamle prosjekt først, men det er jo så moro å prøve ut noe nytt! Rosa og lysegrønt er i utgangspunktet litt for søtt for meg, men mot hvitt ble det ganske fint og sommerlig. Her er starten, og tretten blokker, eller 52 små kvadrater, ligger klare ved Janomen og venter! Følg med, følg med!Blokkene er 8" ferdig, og det går fort mot et teppe, eller en duk? Har sydd trekantene på papir, Triangles on a roll, det er både raskt og nøyaktig, - passer meg utmerket!


søndag 7. juni 2009

Quilting


Snart ferdig!! Dette teppet ble påbegynt påsken for... kremt... tre år siden. Det har ligget i skapet ferdig "tråklet" et år, men nå, nå er det snart ferdig!! Alene hjemme i dag, og da fikk symaskinen besøke kjøkkenet, litt bedre plass der enn på syrommet, i allefall i dag. Kaos! Men et veldig godt og kreativt kaos da ;) Nisyr en time til, for da venter København på damene!!
Ha en fin søndag!

fredag 5. juni 2009

God helg!


Det er så godt med fredag og helg! Det har vært en litt spesiell fredag for oss, og på en måte er det godt den er over.. Nå står en hel lørdag ledig, og symaskinen er klar for quilting! Kanskje får dere se resultatene i løpet av helga.. ;)

torsdag 4. juni 2009

Hytteteppe


I pinsen, etter takleggingen, ble det tid til et lite hyttebesøk, til Svigershytta. Med i bagen var Blåveisteppet mitt. Teppet er sydd i flanell etter et bilde jeg fant i en blogg, så mønsteret har jeg prøvd å tegne selv. Er veldig fornøyd med teppet, blåveisene ble jo så fine! Men for et kaos å sy! Her måtte tunga være rett i munnen, - aldri har jeg vel brukt sprettkniven mer flittig... Valg av flere stripete stoff gjorde det til et særdeles innviklet puslespill. Men jeg fikk brukt mange flanellrester, tilogmed morfars pysjamasjakker gikk med her ;) Et deilig og varmt hytteteppe ble det!

onsdag 3. juni 2009

Juleforberedelser...

i juni..? Nesten så det har tippet litt kanskje?? Har lenge sett Gail Pan Designs A Christmas Wish- BOM (for free!) i mange quilteblogger, og nå manglet jeg litt håndsøm.. Stitchery burde absolutt ikke vært noe for meg, er jo ikke glad i håndsøm jeg! Men jammen er det greit å ha noe ved sofaen, når trappa opp til syrommet blir for lang og bratt ;) Ni fine blokker er det i teppet, - lurer på om jeg blir ferdig til jul?

tirsdag 2. juni 2009

Lukten av syrin

Hos meg blomstrer syrinen både ute og inne om dagen! I trappeoppgangen henger denne quilten som jeg sydde på et kurs med Liv Sætervold i fjor vår. Teppet er både sydd og quiltet på maskin. Se på det flotte India- teppet til Siv Hege hos Drømmequilten! To like tepper, men alikevel så ulike. De både ser og "lukter" veldig forskjellig, ikke sant?

mandag 1. juni 2009

Oppussing...


Sånn kan det se ut når en har store planer for en liten sliten hytte... Hytta kjøpte vi i fjor sommer, etter en gammel onkel av meg. Eternittplater på tak og vegger er ikke spesielt hyggelig, og bidrar definitift ikke til den hyttesjarmen vi ønsker.. Her har Snekkern min (eller Romeo Clive ;)) revet ut hyller på badet og gamle lekter på taket. Kaos, - igjen!
Men da pinsen nærmet seg slutten hadde vi solbrente rygger og nytt tak!!


- og nymalt bad!! (eggehvit/tåke)

Hytta er utnevnt til et langtidsprosjekt, det er mye som skal gjøres og vi har god tid.
Vi skal skifte dører, vinduer, skru villmarkspanel, male og beise.. Men kjenner jeg oss rett blir vi ivrigere og ivrigere når vi ser hytta blir finere og finere :) Lurer på hvor mye vi har igjen til jul?